Ana SayfaSEO2017 Seo İpuçları: AMP Sayfaları Oluşturma

2017 Seo İpuçları: AMP Sayfaları Oluşturma

-

2017 Seo İpuçları‘nda hazırladığımız 6 yazıdan oluşan yazı serisinin üçüncüsü. 2017 yılı için en iyi ipuçlarını sizler için derlediğimiz yaklaşımla ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 2017 SEO İpuçları serisinin üçüncü sırasında  AMP sayfaları oluşturma yer alıyor.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP), web sayfalarını yavaşlatan birçok bileşeni azaltarak tüm cihazlar ve platformlar arasında sayfaları hızlı yüklenmesini sağlamak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için oluşturuldu. AMP sayfalarında daha fazla bilgi için, AMP Nedir? Google Hızlandırılmış Mobil Sayfalara Neden İhtiyaç Duyuyor? yazımızı okuyabilirsiniz.

Deepcrawl Müşteri Danışma Kurulu (Customer Advisory Board (CAB)) üyelerinin bazılarının ‘AMP sayfaları oluşturma’ hakkındaki yorumları;

İlyas Teker, iProspect’te Danışman ve Eski SEO Direktörü

AMP, 2017’de daha da önemli olacak. Hangi şirketler AMP kullanıyor ve sonuçları nelerdir? Washington Post – 7 gün içinde geri dönen mobil arama kullanıcılarında %23’lük bir artış sağlamayı başardı. Aynı şekilde Slate aylık tekil ziyaretçilerinde % 44 artış sağladı. Gizmodo’nun AMP sayfalarındaki trafiğinin % 80’i yeni ziyaretçilerin oluşturduğu bir trafik sağladı. Wired mobil arama sonuçlarındaki tıklama oranlarının % 25 oranında artış yakaladı.

Bu yılın başlarında, 150 yayıncıdaki AMP ve AMP olmayan mobil sayfalardaki reklam performansını karşılaştıran bir DoubleClick araştırması, yayıncıların %80’inin daha yüksek görüntülenebilirlik oranlarını gerçekleştirdiğini, yayıncıların %90 ve fazlasının yüksek tıklama oranı ve daha fazla etkileşime girdiğini tespit etti.

David Sottimano, Medya Planlama Grubu Stratejist Başkan Vekili

Google, internet içeriğine ve hizmetlerine erişimi yeni bir form kazandıran etrafı duvarlarla kaplı bir bahçe (AMP) oluşturmakla meşgul. Sürekli olarak mobil arama trafiğinden yararlanmayan kullanıcılar bu özellikten yeterli oranda faydalanamayacak ve mobil cihaz kullanımı artışıyla beraber daha fazla sayıda ziyaretçi mobil olduğundan AMP’den yararlanılmaması trajik bir hata olacak. Webin hoşuna gitse de gitmese de Google organik trafik önemli bir pazarlama kanalı olacak, AMP artık bir zorunluluk.

Jacqueline Urick, Pampered Chef’te SEO Yöneticisi

Pampered Chef’de (PC) mobile öncelik vermekteyiz. Google, bundan sonra önceliğin mobilde olduğunu açıkça belirtti. Biz de AMP’ye öncelik vermekteyiz ve JavaScript düzenlemelerimizi tüm cihazlarda tasarımına uyumlu olacak şekilde olmasını sağlıyoruz.

Barry Adams, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Köşe Yazarı

Google, beğensek de beğenmesek de tüm arama sonuçlarını AMP üzerine kuruyor, bundan sonra oyunu kurallarına göre oynamanız gerekiyor. AMP e-ticaret için çok önemli bir viraj ve kimsenin kaçırmak istemediği bir fırsat.

Nick Eubanks, I’m From The Future’da Kurucu ve SEO Yazarı

AMP’nin yayıncılar için önem taşıdığını düşünmeme rağmen halen internetin geri kalanı için nasıl hissettiğime emin değilim – çok fazla direktifler getirildi, özümsendi ve sonra yok edildiAncak bunlar gerçekleşirse, E-ticaret siteleri için en az yayıncılar kadar önemli olacağını düşünüyorum. Bu arada, özel mobil ve cihaz stil sayfaları oluşturmanızı ve kullanıcının o sayfaya yönelik beklentilerini desteklemeyen tüm içeriği mobil deneyimden çıkarmaya gelince vurdumduymaz olmamanızı öneririm.

Alan Bleiweiss, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Yazar

Karşımıza çıkan zorluklara karşı AMP’nin bize dikte ettiği ne olduğunu ne yaptığını ve nelere sebep olduğunu henüz kavrayamadığımız gelişmeleri önemsemiyorum. Elbette AMP’yi uygularsanız faydalar görebilirsiniz. Özellikle mobil ziyaretçiler için son derece yavaş mobil sayfalarınız varsa.

Bununla birlikte AMP ile ilgili bir dizi kaygı vardır. Çok kötü bir Google URL’sine sahip olursunuz, bu üzücü ve kötü bir durum. Gerçekten korkunç. AMP, ayrıca SEO dışındaki başka pek çok potansiyeli olan önemli içeriği ve işlevselliği ortadan kaldırmanız gerektiği anlamına gelir. AMP sayfalarınıza ana site navigasyon bağlantılarını eklemede başarısız olursanız bu site kullanışlılığına ve kullanıcı deneyimine yansıyacaktır. AMP daha yeni yeni bazı formları desteklemeye başlıyor.

AMP’nin yerine, site sahiplerinin aslında mevcut sitelerinizi hızlandırmak için gereken zamanı ve kaynakları harcamalarını tercih ederdim, bu sürdürülebilir bir perspektif için en iyi olan yöntem.

Önceki 2017 SEO İpuçları;

#1 2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

#2 2017 SEO İpuçları: HTTPS’e Geçiş

 

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

5 YORUMLAR

  1. İlyas bey emeğinize sağlık,
    Sorum olacak wordpress için genel bir sağlam bir amp dönüştürme aracı var mı? Her site için farklı olacaktır belki bu konuda tavsiyeniz nedir? Adım adım anlatabilir misiniz? Veya bu konuyla ilgili bir makale bile yazabilirsiniz. Çünkü piyasada sağlıklı çalışan bir amp eklentisi bulamamıştım ben ve o halde bıraktım.

  2. İsmail bey AMP konusundan oldukça yararlı bir yazı hazırladığınız teşekkür ederim. AMP kodlama hakkında araştırma yapmış rağmen yeterli türkçe kaynak bulamadım. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir kaynak varmı acaba ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?