Ana SayfaSEO2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

-

Bugün sizlerle paylaşmak istediğimiz yazı 2016’da dedikoduları gerçeğe doğru yol aldığı “Google, Mobil Öncelikli İndekslemeye Başlıyor” başlığında sizlee daha önce duyurduğumuz ve 2017 için kritik noktalardan biri olacak olan mobil indeks ve başlığımız 2017 SEO İpuçları:Mobil İndekse Hazır Ol.

Günümüzde, Google’da arama yapan çoğu insan bir mobil cihaz kullanıyor. Şimdiye kadar Google’ın sıralama sistemleri ilgisini kullanıcıda toplamak için sayfa içeriğinin masaüstü sürümünü inceliyor ve ona gre karar veriyordu. Arama motoru botlarının görevlerinden bir tanesi sonuçları daha kullanışlı yapmak için verileri toplamak ve analize hazır hale getirmek. Google, elde edilen verilerdeki mobil trafiğin hızla artması arama sonuçlarında mobili dikkate almayı yani mobil öncelikli indeksleme üzerinde ciddi denemeler yapıyor. En son mobil içerik haberleri burada.

Aşağıda bazı CAB üyelerinin mobil içerik hazırlama hakkında yorumları var.

KIERAN BASS, STRATEGY DIRECTOR AT ROAST

Garry Illyes bunun birkaç ay içinde olabileceğini Ekim ayında Pubcon’da açıkladı, bu nedenle öncelik listesinde otomatik olarak zirveye çıktı. Arama motoru endüstrisi birkaç yıldır mobil dünyaya yönelirken (ya da en azından öyle olması gerekir) bu duyuru kesin bir şekilde bunun herkesin listesinde öncelikli olmasını garanti edecek ve aşağıdaki bir çok noktayı da dahil edecek. Mobil açıdan zengin bir dünyaya odaklanarak, son standartlara (en hızlı) uymak ve mobil kullanıcıyı engelleyebilecek şeylerden kaçınmak.

Özellikle de Google Mobilegeddon’da paylaşıldığı gibi davranması ve mobil indekse masaüstü indeksi üzerinde önceliği vermesi durumunda mobil cihazların şimdi olduğunda çok daha fazla ön plana çıkacağını düşünüyorum.

NICK EUBANKS, VICE PRESIDENT OF DIGITAL STRATEGY AT W.L. SNOOK & ASSOCIATES

Mobil trafik endişe verici bir oranda büyümeye devam ediyor. Bu şirketin net global reklam gelirinin %60’ının mobil reklamlardan gelmesi yani Alhabet’in üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklamasıyla daha da kanıtlandı.

Mobil arama sonuçları, uzun bekleme süresi gibi niteliksel ölçütlerde sıralamalarda belirgin bir etki yaratmaya devam ettiği için masaüstü bilgisayarlarla aynı kullanıcı sezgilerinin çoğuna sahip görünüyor.

BASTIAN GRIMM, PRESIDENT OF ORGANIC SEARCH AT PEAK ACE

“Mobilde ilk tarama yaklaşımı”nın aynı sonuçları sunduğundan kesinlikle emin olmanızı öneririm örneğin içeriğinizin tamamen uygun ve erişilebilir olduğundan  emin olun, yapılandırılmış verileri mobil görünümle bütünleştirin ve mobil cihazlar için uyarlanmış performans optimizasyon stratejilerini uygulayın vs.

DAVID SOTTIMANO, VP OF STRATEGY AT DEFINE MEDIA GROUP

Gün geçtikçe daha çok araştırmacı masaüstü değil de mobil olduğu için, gelişmeleri yakınan takip etmeyenler  mobil arama trafiğinden yararlanamayacaklar, bu trajik bir hata olacak. Eğer Google’dan sağlanan doğal trafik senin için önemli bir pazar kanalıysa, AMP zorunlu. Bu yüzden diğer her kuralda olduğu gibi buna da Google karar verir (interstitial reklamları kaldırmak gibi).

FILI WIESE, SEO CONSULTANT & EX-GOOGLER

Web siteniz zaten mobil uyumlu olmalı.

ALAN BLEIWEISS, SEO CONSULTANT, SPEAKER & AUTHOR

Web sitesi sahibi olan, yöneten, tasarlayan veya web siteleri için pazarlama hizmetleri sunan herkes için bir numaralı öncelik mobil indeks olmalı.

Hepimiz kabul etmeliyiz ki, mobil içerik hayatımıza girdiğinde bir site düzgün bir şekilde hazırlanmamışsa, sadece sıralamadaki görünürlükte değil daha da büyük kayıplar olabilir. Daha önemlisi doğal olarak üretilen trafikte, dönüşümler için kritiktir.

Eğer tek boyutlu bir siteye sahipseniz, onu responsive tasarımla destekleseniz bile eğer siteyi mobil optimizasyon için uygun bir şekilde değerlendirmediyseniz, bunu şimdi yapmalısınız. Mobil cihazlarda sadece güzel görünmek yeterli olmuyor. Hız, kullanılabilirlik, içerik organizasyonu ve içeriğe odaklanma bunların hepsi kritiktir.

Eğer sitenizin mobil versiyonu varsa ve mobil sürümün ona yönlendiren bağlantıları yoksa, cihaz geçişlerinde ne olacak? Herkes gibi bu sorunun cevabını Google temsilcilerinden öğrenmek için bekliyoruz. Mobil indeks ile alakalı açığa çıkmamış muhteşem bir yoldayız.

KAYNAK: https://www.deepcrawl.com/blog/news/2017-seo-tips-prepare-for-mobile-index/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Nöropazarlama Nedir

Nöropazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Nöropazarlama beyindeki satın alma algılarını inceleyerek; insan davranışlarının, karar alma süreçlerinin ve tüketici tercihlerinin anlaşılmasında nörobilimsel tekniklerin kullanılmasını içerir. Nöropazarlama, tüketicilerin beynindeki aktiviteleri inceleyerek,...