Ana SayfaPazarlamaGoogle Sitenizden Neden Nefret Ediyor?

Google Sitenizden Neden Nefret Ediyor?

-

Bu yazıda Google trustrank ile yapılacak geliştirmeler için ipuçları bulabilirsiniz. Bunu söylemek zorunda kalmak pek hoş değil ancak Google sitenize nefretle yaklaşıyor…

Tabii, şimdi arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için çalışmalar yapıyor olabilirsiniz ancak bir takip eden Google güncellemeleri ile yaptığınız çalışmalar buharlaşabilir. Bu yüzden çalışmalarınıza dikkatle devam edin ve backlink aldığınız çapa metin öbeklerine odaklanın, kaliteli içerik hazırlayın ve alaka düzeyi yüksek link inşaası oluşturun.

Bu yazıda Size Google’ın size güvenebileceğini nasıl anlatacağız ki Big G’nin korkunç büyük güncellemelerinden endişe ederek yaşayamazsınız.

Trustrank Önemi ve Yapılması Gerekenler

Google Penguin hakkında bildikleriniz aslında yanlış.

Google Penguen’in hedeflediği 10 SEO uzmanına sorduğunuzda, 9 aynı şeyi söyler: “aşırı optimize edilmiş çapa metin”.

Yanlış.

Çapa Metin Eşleşmeleri

Örneğimiz lahana çorbası diyeti(cabbage soup diet). Çapa metin örnekleri bir Penguen algoritması sonrası lahanası-soup-diet.com. Site şu anda “lahana çorbası diyeti” anahtar kelimesi için arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alıyor.

Görselde görüldüğü gibi çapa metninin % 65’i, lahana çorbası diyetinin bir çeşitleridir ve % 30 tam eşleşme çapa metin trafiği alıyor. Bu nasıl olabilir? Penguen sonrası hepsi çapa metniyle ilgili değil mi?

Hayır! Her şey güven meselesi.

SEO topluluğu, çapa metninin sonunda MicroSiteMasters.com tarafından gönderilen bir yazı nedeniyle Google Penguin’in tamamının çapa metin ile alakalı olduğu düşünülerek beyin yıkandı.

Penguen’in vurduğu siteleri hayatta kalanlar ile karşılaştırdıktan sonra şu sonuca varmışlardır: “Penguin 4.0 Algoritma Güncellemesi‘nden olumsuz ekilenen her sitede, gelen bağlantıların% 60’ından fazlası için çapa metni olarak bir “ücretli çapa metin anahtar kelime” vardı.”

Başka bir deyişle, eğer Penguin tarafından olumsuz etkilendiyseniz aşırı optimize edilmiş çapa metin sebebiyle olması kaçınılmazdı.

SEO topluluğundaki herkes Penguin’in hepsi çapa metniyle ilgili olduğunu kabul etti ve SEO stratejilerini “çapa metinleri güncelleyerek” geliştirecek şekilde düzenlediler.

Ancak, aynı yazıdan gelen bu alıntıyı bir şekilde gözardı ettiler, ki bu da konuya daha dikkatle yoğunlaşmamı sağladı:

“Çapa metinlerinin % 60’ından fazlasının para karşılığı alınan bir anahtar kelimeden olması, sitenize cezanın etkileneceği sonucunu belirmiyordu (etkilenmeyen sitelerin çoğunda bu oran benzerlik gösteriyordu”). ”

Ya metin çapa ya da değil. Her iki yönden de ceza ile sonuçlanıp sonuçlanmadığından emin olamazsınız.

Penguin’in olumsuz etkilediği sitelere karşı yaptığım gayriresmi analizimde onları ayıran tek bir şey vardı: Tahmin ettiniz gibi güven.

Güven takıntısında yalnız değilim.

Moz’un güven için kendi metriği vardır (MozTrust) ve aşağıdakileri bulmuştur: “Yüksek bir MozRank’e sahip ancak büyük MozRank-MozTrust farklılığına sahip bir web sayfası, daha düşük bir MozRank’a sahip ancak daha küçük MozRank-MozTrust farklılığına sahip bir web sayfasına kıyasla arama motorlarında genellikle zayıf bir performans sergiliyor.”

MozTrust’ı (ve Majestic SEO’s TrustFlow) daha yüksek sıralamalala yakından alakalı buldum.

Başka bir deyişle, güven yalnızca sitenizi Google güncellemelerine dayanıklı hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda başta daha iyi sıralama yapmanıza yardımcı olur.

Şimdi dikkatinizi çekti mi?

Negatif SEO=LOL

Hiç şüphe yok ki, güvenin sitenizin Google tarafından yapılan Google algoritma güncellemelerine karşı olumsuz etkilenmemesini sağlayan X faktördür. Ancak SEO radar ekranınıza baktığınızda güven unsurunun bir başka nedeni var: negatif SEO.

Bu günlerde negatif SEO hakkında çok fazla konuşuluyor, ancak bu konu tamamen içi boşaltılmış durumda.

Nasıl yani?

Çünkü daha önce söylediğim gibi: “Google, güvendiği sitelere ceza vermez”

Bir rakip benim sitelerimden birinde 250.000’den fazla spam blog yorumu ile saldırdı.

Sonra neler oldu biliyor musun? Hiçbir şey. Kılımı bile kıpırdatmadım.

Niye?

Çünkü Google siteme güveniyor ve bu yüzden asla hoşlanmayacağı bir şey yapmayacağımı biliyor.

Ancak, güvenilmez bir siteniz varsa, rakiplerinizden bir dahaki sefere sizi spam barındıran bazı bağlantılarla ilk 10’dan düşürmek için gözüne kestirdiği avlanmaya hazır bir ördek gibisiniz.

Bununla beraber artık biraz güvenilir olmanın zamanı geldi.

1. Adım: Sayfa İçi Güven Optimizasyonu

Siteniz için sayfa güvenini nasıl oluşturacağınızı aşağıda bulabilirsiniz.

  1. Yüksek Otoriteye Sahip Sitelere Link Çıkışı

    Google’daki kağıt yığınının zayıf olduğu sitelerde gördüğünüzü biliyorum. Diğer sitelere link verdikleri fark ettiniz mi?

    Yoğun link çıkışı için kırmızı bayrak diyebilir misiniz?

    Ancak,  The Huffington Post veya NYTimes.com gibi herhangi bir haber sitesine bakın: Sayfanın solunda ve sağında sürekli linkler göreceksiniz! Öyle yapmalısınız. Link vermek önemli bir sayfa SEO stratejisidir.

    Bağladığınız sitelerin sitenize otoriteleri doğrultusunda yansıyacağını unutmayın. Bu yüzden linkler .edu, .gov ve otorite haber sitelerine sıklıkla link çıkışı yapabilirsiniz

  2. Gizlilik Politikası, Şartlar

    Sitenizin kapsamlı bir gizlilik politikası, kullanım şartları ve / veya ortaklık açıklaması içerdiğinden emin olun. Bu sayfalar, Google’ın dikkatini çeken “sıkıcı” sayfalardır.

    Sonuçta, tüm Adsense yayıncılarının kendi sitelerinde bu bilgiyi paylaşması gerekiyor ki bu da Google’ın bunun önemli olduğu biliniyor.

  3. Hemen çıkma oranı ve engellenen siteler

    Google, kullanıcı etkileşiminin bir sıralama faktörü olduğunu onaylamıştır. Hatta kaç Chrome kullanıcısının sitenizi engellediğinin etkilendiğini bile düşünüyorlar olabilir.Bir sitenin aslında insanların kahrolası şeyleri engellemesi için ne kadar gerekli olduğunu düşünebilirsiniz.

    Aynı şey, hemen çıkma oranının yüksek olduğu siteler için de geçerlidir. Siteniz güvenilir bilgi sağlıyorsa, neden herkes böyle bir acele etsin ki?

    Bu nedenle, hemen çıkma oranınızı ve Google Analytics’teki “sayfadaki geçirilen süreyi “göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.

    Sitede Geçirilen Zaman ve Hemen Çıkma Oranı
    Ardından, insanların sitenizde kalmasını sağlamak için elinizden gelen her şeyi uygulayın.

  4. Referanslar ve Kaynaklar

    Makalelerinizin sonunda kaynakların ve referansların listesini bulundurmayı düşünün. Bu, Google’a içeriğinizin iyi araştırıldığını (ve dolayısıyla okunaklı olduğunu gösterir) gösterir.

2. Adım: Büyük Marka Nasıl Takibi

Google son zamanlarda markalar üzerinde çok etkili olan geliştirmeler yapıyor.

Kolay. Marka sinyalleri oluşturun.

Unutmayın: Google yalnızca bir site sıralama makinesidir (algoritma olarak da bilinir). Geçen yıl Super Bowl reklamında gördüğü Pepsi’nin bir marka olduğunu bilmiyor.

Markaları online marka sinyallerinden belirlerler ve markaları ciddiye alıyorlar çünkü markalara güveniyorlar.

  1. Markalı Alan Adı / Site Adı:

    Tam eşleme veya sıralı eşleme alan adlarını unutun. Exact Match Domain güncellemesi, tam eşleşme alanlarının kriz oluşturmadığının çok açık olduğunu belirtti. MostComfortableMaleThongsX.com yerine, ComfyThongs.com’a gidin.

    Markalı bir alana sallamak, benzersiz bir marka olduğunuz mesajını gönderiyor … bazı SEO-saplantılı bir kaybeden bir anahtar kelime için sıralama yapmaya çalışmıyor.

  2. Hakkımızda Sayfası

    Hakkımızda sayfanızda cömert olmaktan kaçınmayın.

    Gerçek markalar, şirketleri, misyon bildirileri vb. hakkında konuşan sayfalar yoğun verilere sahiptir. Öykünüzü anlatan bize özgü bir sayfa yapın.

  3. Aktif Sosyal Medya Hesapları

    Tüm büyük markalar Facebook, LinkedIn, Pinterest ve benzeri gibi sosyal mecralarda çok aktif. Küçük bir site sahibi olsanız bile sosyal hesaplarınızda dolaşmasını sağlayın (özellikle LinkedIn).

  4. Site Adı = Anahtar Kelime

    İnsanlar, ister Ikea, ister YouTube veya John Deere olsun, markaları arar. Böyle site backlink aldığınızda Google’ın sizi bir marka olarak gördüğünü biliyorsunuz, bunun gibi:


    Ancak marka olmak için Fortune 500’de olmanız gerekmiyor. Sonuç odaklı site bağlantıları ile backlink oluştururken aynı zamanda kullanıcıların Google’da markanızı aramasına yardımcı olacağını da unutmayın.

    Bunu nasıl yapıyorsun, soruyorsun?

    Basit cevap: Müthiş bir site oluştur 🙂

  5. Marka Adı Çapa Metin

    İnsanlar doğal olarak marka çapa metnine sahip markalara bağlanırlar. Yani siteniz Thongs4Less.com ise, bağlantı metniyle bazı backlinkler elde etmeniz iyi olur: “Thongs 4 Less”.

3. Adım: Güvenilir Alan Adı Bilgisi

Google’ın bir alan adı kayıt şirketi olduğunu biliyor muydunuz? Ancak alan adı satmazlar. Garip değil mi?

Görüyorsunuz ki, ICANN onaylı bir kayıt yaptığınızda, gün boyunca whois bilgilerini kontrol edebilirsiniz.

Alan adı bilgilerinizden daha fazla güven sağlamak için yapabilecekleriniz:

  • Alan adınızı 2 yıldan fazla bir süreyle kaydettirin: Google, sizin kalıcı olduğunuzu görmek istiyor. SEO’da etki alanı kaydının etkisi ölümüne tartışılmış olmasına rağmen, muhtemelen zarar verebilecek bir şey değildir ve size yardımcı olabilir … bu yüzden devam edin.
  • Alan adı görünürlüğünü herkese açık yapın: Gerçek bir şirketin gizli whois’i yoktur (inanmıyorsanız kontrol edin). Adresin gerçek olduğundan emin olun.
  • Bize ulaşın sayfanızda whois bilgilerini yazın: Gerçekten şeffaflık ve açıklık konusuna tamamen güvendiğim için whois adresimi ve telefonumu genellikle kişi veya gizlilik politikası sayfamıza koyarım. Bu başka bir marka sinyalidir. Adresinizi göndermek Google’a bir yerdeki “ofis “iniz olduğunu söyler (ofisiniz evinizin bodrumunda olsa bile).

Bireysel olarak, bunlar küçük şeyler gibi görünebilir, ancak şu şekilde bakarlar:

Hangi site size daha güvenilir görünüyor?

  1. Gizli whois ve 3 ay içinde dolacak hiçbir iletişim sayfası yok.
  2. Sitenizin resmi iletişim bilgileriyle eşleşen gerçek adres ve telefon numarası … Alan adı dolmadan 5 yıl daha süre uzatan kaldı mı?

4. Adım: Güvenilen Bağlantılar

İşte büyük olan. Google evrendeki her şey gibi, güven de alınan bağlantılar etrafında dönüyor. Bunu Kevin Bacon’un Altı Dereceli SEO sürümüne dayandırıyorlar.

Diğer sitelerden aldığınız güven genellikle TrustRank olarak anılır.

İşte böyle işler:

Güvenilir backlink
Temelde, .govs, .edus, CNN.com vb. yüksek oranda güvenilir grup siteler vardır. İnternetin en güvenilir siteleri doğrudan bu sitelerden bağlantılar alır.

Bununla birlikte, bu tarz sitelerden alınan bağlantılar içeren sitelerden backlink alarak bu güvenin bir bölümünü elde edebilirsiniz.

Veya başka bir yol:

Harvard.edu -> siteniz = en iyi senaryo

Harvard.edu -> başka bir site -> siteniz = çok dolambaçlı değil

Harvard.edu -> başka bir site -> -> başka bir site -> -> başka bir site -> -> başka bir site -> -> başka bir site -> -> başka bir site -> -> başka bir site -> siteniz = iyi değil

Bu nedenle onlardan bir bağlantı elde etmek için zaman ayırmadan önce DAİMA başka bir sitenin bağlantı profilini incelemelisiniz.

PR, hikayenin tamamını anlatmaz.

Bir backlink elde etmek istediğiniz iki sitenin şu adresler olduğunu varsayalım:

Site A: PR3, 1 link MIT.edu ve 1 bağlantıdan CNN.com

Site B: PR5, çok blog yorumları ve blog ağı bağlantıları

Haftanın her günü, A sitesinde bir bağlantı daha alacağım, daha düşük PR’li olsa bile.

Portfolyomuzdaki bağlantılarının birçoğundan doğrudan yüksek otoriteli bağlantılara sahip siteler daha iyi sıralanır ve güncellemeler için çok daha dayanıklıdır.

Başka bir deyişle, size bağlantı veren sitelerin yüksek güvenilir siteler olmasını istemelisiniz.

5. Adım: Google Haberler Backlinkleri

Google Haberler onaylı siteler internetteki en güvenilir sitelerden bazılarıdır. Düşünün: Haber siteleri güvenilir olmalı.

“Tüm zamanların en iyi rapçileri” arıyorsanız, birisinin Vanilla Ice’i listesine eklemesi olasıdır. Ancak, haber siteleri daha yüksek bir seviyede tutuluyor, çünkü içerikleri belli ve güvenilir olmalı.

Bir haber sitesi “Justin Bieber, Ekvator’un Seçilmiş Devlet Başkanı” başlıklı bir makale yayınlıyorsa:  Gerçek olması muhtemeldir.

Bir sitenin Google Haberler’e eklenmesi için girmeden önce titiz bir incelemeden geçmesi gerekiyor. Google onlara çok güveniyor.

İşin aslı, bir Google Haberler onaylı siteyle gerçek bir bağlantı kurmak kolay değil. Bağlantınızı almadan önce birkaç hafta gazeteci ile çalışmanız gerekiyor. Ancak bu hayatınızı değiştirebilecek bir bağlantı olabilir.

Bize güvenin : )

Daha düşük otoriteye sahip sitelerin daha yüksek otoriteye sahip sitelerin üstünde nasıl yer alabileceğini merak ettiyseniz, cevabınızı bulmuş olabilirsiniz.

Ayrıca, bağlantınızın kalitesini veya site yaşını tek başınıza dayandırdıysanız, sitelerinizi yıllarca sıralamaya devam edebileceğini düşünüyorsanız gerçekleri görmüyorsunuz demektir.

KAYNAK: http://backlinko.com/google-trustrank

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

E-ticaret Web Sitesi

Bir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

0
Bir e-ticaret web sitesi kurarken ilk adım, hedef kitlenizi belirlemek ve sunduğunuz ürün veya hizmeti net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından işinizi yasal olarak kurmalı...