Ana SayfaSEOChrome, Paylaştığınız Uzun ve Karmaşık URL'leri Otomatik Düzeltiyor

Chrome, Paylaştığınız Uzun ve Karmaşık URL’leri Otomatik Düzeltiyor

-

İnternette dolaşırken, çoğu zaman sizin için hiç bir önemi olmayan URL’lerin sonuna görebilmek için özel çaba harcamanız gerekebilir. Bir bağlantı paylaşmanız gerektiğinde büyük olasılıkla bu çöp görünümlü çok uzun ve karmaşık linklerin paylaştığınız yerde kapladığı gereksiz alanı siz de istemiyorsunuzdur. Google Chrome yakın bir tarihte URL’leri bu çöp olarak adlandırılan kısımlarını otomatik kısaltmaya başlamıştır. Yani Google Chrome Paylaştığınız Uzun ve Karmaşık URL’leri Otomatik Düzeltiyor.

Google Chrome’un v64 sürümünde URL’lerin sonunda görüntü kirliliğine yol açan uzun ve dağınık karakterler grubunu silmeye ve yerine kısaltılmış bir URL oluşturmaya başlıyor. Chrome’da Paylaş menüsünü (ancak Chrome Özel Sekmelerinde değil) kullandığınızda URL düzenleme işlemi otomatik olarak gerçekleşir. Herhangi bir kurulum gerektirmeden panoya kopyalayabilir veya doğrudan başka bir uygulamaya paylaşabilirsiniz. URL çubuğunu vurgulayıp metni manuel olarak seçerseniz, sonunda tüm karakterlerle birlikte tam URL’yi alabilirsiniz. Bu Amazon URL‘siyle kendiniz test edebilirsiniz.

Google Chrome Uzun ve Karmaşık Linkleri Otomatik Düzeltiyor
Google Chrome Uzun ve Karmaşık Linkleri Otomatik Düzeltmesi Örneği

Bu özelliğin, Google’ın bir süre önce desteklemeye başladığı kanonik URL‘lerden kaynaklandığı düşünülüyor. AMP sayfalarında da buna benzer özellikleri gördük, böylece içeriğin paylaşılması daha kullanışlı bir URL ile gerçekleşebilecek. Düzene sokulan URL’ler yine de oldukça farklı görünüyor. Chrome v63 veya önceki sürümlerinde bu özellik kullanılamıyor ancak yeni Google Chrome v64’te kullanılabilir. Yazılım geliştirici ekiplere Aralık-Ocak zamanında beta olarak gelen bu özellik şu anda

Bu özelliği engellemek ve URL’leri olduğu gibi kopyalamak istediğiniz durumlarda olabilir. Chrome’un URL düzeltme işlemi, bir sayfayı belirli bir konumda paylaşırken bağlantı özellikle yer verdiğiniz etiketleri bile kaldıracaktır (Örneğin, bu satış makinesinin “Ücretsiz” bölümü). Chrome v64 veya daha yeni sürümde kullanabileceğiniz bu özellik muhtemelen inanılmaz derecede kullanışlı olacak.

KAYNAK: https://www.androidpolice.com/2018/02/19/chrome-now-automatically-cleans-messy-urls-share/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Dünyada Markalaşma İçin Gerekli Olan Unsurlar

Dijital Dünyada Markalaşma için Gerekli Olan Unsurlar

0
Markalar, uç noktalar ulaşabilen, teknolojik yapılar ile müşterileri iyi analiz eden, hızlı ulaşım imkanları sunan ve engelleri kontrol edebilen imkanlarla ilerlemektedir. Marka için ulaşılabilir...