Sonuçları görmek ve/veya aramayı sonlandırmak için "esc" tuşuna basın.

Google, AMP Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara Yanıt Verdi

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, AMP hakkında sıkça sorulan sorulara yanıt verdi. Google, arama sonuçlarında AMP sayfalarını dizine ekleme ile ilgili kullanıcıların en çok sorduğu soruları bir araya getirip, bu sorulara Webmaster Yardım Forumundan yanıt verdi.

Google, AMP Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara Yanıt Verdi

Google’ın Hızlandırılmış Mobil Sayfalar veya orijinal adı ile Accelerated Mobile Pages (AMP) hakkında kullanıcılar tarafından en çok merak edilen ve sorulan sorulardan derlediği konunun orijinaline şuradaki adresten ulaşabilirsiniz : Webmaster Central Help Forum

İşte Google’a AMP Hakkında En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

1 – AMP sayfalarının arama sonuçlarında görünmesi ne kadar sürer?

Cevap: Normal bir web sayfası ile aynı.

2 – AMP indekslenme sürecini hızlandırmak için herhangi bir yol var mı?

Cevap: ÂMP sayfaların site haritalarına eklenmesi ve/veya AMP sayfaların Search Console’a eklenmesi sayfaların indekslenme süreciine yardımcı olur.

3 – AMP sayfam neden AMP Stories kısmında yayınlanmıyor?

Cevap: Belirli bir arama özelliğinin şartlarını sağlıyor olmak, o özellikte kesinlikle yer alacağınız anlamına gelmez.

4 – Aynı içeriğe sahip AMP ve AMP olmayan 2 sayfa neden aynı arama sonucunda görünür?

Cevap: Google, bu sayfaları AMP sürümü ve masaüstü sürümü arasında bir bağlantı göremiyorsa ayrı belgeler olarak tanımlayabilir ve arama sonuçlarında ayrı olarak listelenebilir.

5 – Ayrı bir masaüstü ve mobil site olduğunda AMP sayfaları farklı mı etiketlenmeli?

Cevap: AMP sürümde mutlaka <link rel = ”canonical”> etiketi ile masaüstü sürüm, Masaüstü sürümde mutlaka <link rel = ”amphtml”> etiketi ile AMP sürüm işaret edilmelidir.

6 – AMP’nin sıralamaya etkisi nedir?

Cevap: AMP tek başına sıralamayı etkilemez. Hız bir sıralama faktörüdür. Ancak sayfalar AMP olmadan da hızlı açılabilir.

7 – AMP sayfalar sürekli değiştirilecek ve/veya bir süre sonra kaldırılacaksa yine de indekslenmeli mi?

Cevap: Evet, bu işlem sorun değil.

8 – AMP sayfaların yalnızca sadece küçük bir kısmı indekslendiyse endişelenmeli mi?

Cevap: Bu bir sorun değil. Google, henüz tüm AMP sayfalarınızı keşfetmemiş olabilir. Zaman geçtikçe Google tüm sayfalarınızı indeksleyecektir.

Eğer sizinde AMP hakkında aklınıza takılan ve cevabını merak ettiğiniz bir soru varsa kaynakta yer alan veya yazının başında verdiğimiz linkten sorularınızı sorabilir ve Google’ın bu soruları cevaplamasını talep edebilirsiniz.

Kaynak: Webmaster Central Help Forum

 

Yorumlar

1 Yorum

2018 Aralık Ayı Özeti - Hasan Yaşar

[…] Google, AMP Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara Yanıt Verdi […]


Yorum yap

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.