Ana SayfaSEO2017 SEO İpuçları Geçiş Reklamlarını Kaldırın

2017 SEO İpuçları Geçiş Reklamlarını Kaldırın

-

2017 Seo İpuçları‘nda hazırladığımız 6 yazıdan oluşan yazı serisinin beşincisi. 2017 yılı için en iyi ipuçlarını sizler için derlediğimiz yaklaşımla ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Deepcrawl Müşteri Danışma Kurulu (Customer Advisory Board (CAB)) tarafından seçilen beşinci 2017 Seo ipucumuz : Geçiş Reklamlarını KaldırınGeçiş reklamları(interstitial), seçilen web sayfası yüklenmeden önce veya sonra görünen web sayfalarıdır

CAB üyelerinin bazılarının geçiş reklamlarının kaldırılması hakkındaki yorumları;

Alan Bleiweiss, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Yazar

Eğer hala farkında değilseniz, Google’ın Sürekli Kullanıcı Deneyimini ön plana çıkarttığını hatırlatmamızda fayda var. Tam sayfa geçiş reklamları buna bir örnektir ve bunlara sahipseniz, ilerleyen süreçte cezalandırılmayı göze almanız gerekir. Aslında Google, Ocak 2017 itibarıyla bunun bir sıralama faktörü olacağını bizlere söyledi.
Birilerini; sayfalarınızdan birine gelmeye tetikleyen geçiş reklamlarınız varsa, şimdi sizi uyarmama izin verin ki; bu çirkin, müdahaleci ve savaşçı bir pazarlamadır. Google, artık bir siteyi tam ekran olmayan bir geçiş reklamı (vignette ve page level olarak da karşılaşabilirsiniz.) için özel olarak cezalandırmasa bile, muhtemelen zaten bazı site ziyaretçilerinizi kaybediyorsunuz demektir.

Bu nedenle, bu uyarımı hem SEO hem de genel site ziyaretçisi kalite nedenleriyle kullanıcı deneyimine saygı duymak hakkında daha fazla düşünmek için bir uyanış çağrısı olarak kullanın.

Fili Wiese, SEO Danışmanı ve Eski Google Çalışanı

Google kullanıcıya odaklanır ve kullanıcı da geçiş reklamlarından nefret eder. Google, iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamayan sitelerin organik görünürlüğünü azaltmaya ve bunun yerine iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayan siteleri teşvik etmeyi tercih ediyor. Eğer hala geçiş reklamlarını kullanıyorsanız, bunları kaldırmak 2017 için bir numaralı önceliğiniz olmalıdır.

Nick Eubanks, I’m From The Future’da Kurucu ve SEO Yazarı

Birçoğumuz SEO ile uğraşırken, arama için kullanıcı deneyiminden ödün vermenin olumsuz etkilerini ve daha da kötüsü bunu sadece para kazanmak için kullananları gördük.

Geçiş reklamları, mümkün olan her payı kapmaya çalışan birçok yayıncının kullandığı geçiş reklamları kullanan siteler aslında kontrol dışı kalmıştı. Bu değişiklik ile Google’ın ideal bir sonuç sağlamaya odaklanmasına değil, aynı zamanda Google’ın içerik ağını doğrudan desteklemekte ve reklamları çoğunlukla doğrudan içeriğe yerleştirilmiş reklamlarla geçiş reklamı olarak sunulan işletmeleri de desteklemektedir.

İnanıyorum ki, panda güncellemeleri sırasında zayıf içerikli sayfalara benzer şekilde geçiş reklamlarında da benzer süreci görmeye başlayacağız.

Umarız CAB üyelerimizden gelen bilgilerden memnun kaldınız. Önümüzdeki günlerde de 2017 SEO İpuçları sersinin altıncı ve son yazısını da yayınlayacağız.

 

Önceki 2017 SEO İpuçları;

 

#1 2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

#2 2017 SEO İpuçları: HTTPS’e Geçiş

#3 2017 Seo İpuçları: AMP Sayfaları Oluşturma

#4 2017 SEO İpuçları JavaScript Oluşturma Testi

 

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?