Ana SayfaSEO2017 SEO İpuçları Sesli Arama

2017 SEO İpuçları Sesli Arama

-

2017 Seo İpuçları‘nda hazırladığımız 6 yazıdan oluşan yazı serisinin son yazısı, sesli arama. Size faydalı olacağını düşündüğümüz bu serinin diğer yazıları için buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İlk 2017 SEO İpucu olarak, Deepcrawl Müşteri Danışma Kurulu (Customer Advisory Board (CAB)) son olarak ‘Sesli Arama’ seçeneğini seçti! Sesli arama, kullanıcının bir mobil cihazla veya bilgisayar ile konuşarak internette arama yapmasına olanak tanımlanır. Aşağıda “Sesli Arama” ile ilgili CAB üyelerinin bazı yorumlarına yer verdik.

Barry Adams, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Köşe Yazarı

“Sesli arama ve benzeri dijital yardımcılar arama ekosistemini etkileyici ve öngörülemeyen şekillerde değiştireceklerdir. SEO’nun bu yeni dünyasında gelişmek için ihtiyaçlar ve gereklilikler daha net hale geldiğinden taktiklerinizi hızlı ve önemli bir şekilde değiştirmek için hazırlanın. “

Kieran Bass, Raost Strateji Direktörü

Google gün geçtikçe Bilgi Grafiği kapasitesine daha çok güveniyor, (think answer boxes, entities and machine learninghem sesli arama için daha iyi sonuçlara cevap vermek hem de yeniliklere olanak tanımak için. Bu da aktif siteleri daha  anlaşılır hale getirmek için değişikliklere öncelik vermesi gerektiği anlamına gelir. Arama motorlarının sitenizin içeriğini ve bağlamını anlamasını kolaylaştırmak için yapısal biçimlendirme içermelidir ancak arama davranışında gün geçtikçe soruları sorma ve cevaplamaya odaklanacak olan bir değişiklik bekleniyor.

İlyas Teker, iProspect’te Danışman ve Eski SEO Direktörü

Web siteni günümüze uygun nasıl hazırlayabilirsin?

  • İçerik: “Kim , Ne, Nerede?” gibi daha fazla terim eklemelisin.
  • Daha uzun ömürlü anahtar kelimelere uygun hale getirmelisin.
  • Sitenize Q & A hizmeti eklemeyi düşünün, bu, kullanıcıların cevaplarınıza  sorular sormalarına olanak tanır.
  • Şemaları işaretlemelisiniz.

Alan Bleiweiss, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Yazar

“Sesli aramaya bağlayamazken (imkansız bu yüzden denemeyin), bunun için varolan SEO’yu uyarlayabilirsiniz, şaşırtıcı değil. Gelecekte yalnızca sesli arama alanından yararlanma ihtimaliniz artmayacak, ayrıca mevcut “eski okul” anahtar kelime tipi ile yapılan aramalarda ciddi kazançlar elde edebilirsiniz.

Bir müşteriye yardımcı oldum, örneğin ; Binlerce insan için  “yakınımdaki” ilgili cümleciklerin nişlerinde baskın bir sonuç haline geliyor. Bu, sadece geleneksel ve sesli aramalara fayda sağlayan bir örnek. “

Jacqueline Urick, Pampered Chef’te SEO Yöneticisi

Sesli arama hakkında düşünmelerini sağlamak için içerik ekipleriyle çalışıyorum.

Umarız CAB üyelerimizin yorumlarını beğenirsiniz. Bu yazı ile 2017 SEO İpuçları serimizi tamamladık.

Önceki 2017 SEO İpuçları;

#1 2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

#2 2017 SEO İpuçları: HTTPS’e Geçiş

#3 2017 Seo İpuçları: AMP Sayfaları Oluşturma

#4 2017 SEO İpuçları JavaScript Oluşturma Testi

#5 2017 SEO İpuçları Geçiş Reklamlarını Kaldırın

Kaynak: https://www.deepcrawl.com/blog/news/2017-seo-tips-voice-search/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

2 YORUMLAR

  1. Merhaba, sitenizde mesaj yazabileceğim bir sekme olmadığı için buradan yazmak zorunda kaldım. SEO eğitimi takviminiz var mı? fiyatı nedir? bana eğitim planınız oluşunca haber verirmisiniz? Bu eğitimi almak için sizden başka sitelere gitmemi tavsiye edermisiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Nöropazarlama Nedir

Nöropazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Nöropazarlama beyindeki satın alma algılarını inceleyerek; insan davranışlarının, karar alma süreçlerinin ve tüketici tercihlerinin anlaşılmasında nörobilimsel tekniklerin kullanılmasını içerir. Nöropazarlama, tüketicilerin beynindeki aktiviteleri inceleyerek,...