Ana SayfaSEO2018 SEO Kılavuzu Bölüm 7: İçerik ve Linkler Anahtar Role Sahip

2018 SEO Kılavuzu Bölüm 7: İçerik ve Linkler Anahtar Role Sahip

-

2018 SEO Kılavuzu serisiyle sizlerle birlikte olmaya devam ediyoruz. Rankbrain’den ve kullanıcı hareketlerinin izlenmesinden başlayarak sırasıyla tıklama oranı, detaylı içeriğin önemi, mobil öncelikli arama motoru algoritmasına uyumluluk, video içeriğin önemi ve sesli aramanın 2018 yılı SEO gelişmeleri olarak hayatımızda yer almasını beklediğimizi paylaştık. Tüm bu anlattıklarımızdan sonra SEO çalışmalarının tamamlayıcı unsuru olarak hala içeriğin kalitesi ve içerik sayfasına gelen bağlantıları ile ilgili yani İçerik ve Linkler Anahtar Role Sahip.

İçerik ve Linkler Neden Önemli

İlgi çekici ve inanılmaz bir içeriğe sahip olmadan, hiçbir zaman sitenize gelen link elde edemezsiniz. Sitenize ve sayfanıza gelen linkler olmadan, ilk sayfaya ulaşamazsınız.

Ayrıca, Google’ın ilk sayfasında değilseniz, RankBrain, Sesli Arama ve Mobil öncelikli algoritma önem taşımaz. Bunlar sadece arama sonuçlarında ilk sayfada yer almaya başladıktan sonra devreye girer.

Aslında, Google kısa süre önce içeriğin ve bağlantıların # 1 (RankBrain) ve # 2 (Tıklama Oranı) numaralı yazılarda anlattıklarımızın arama sonucu sıralamalarının belirlenmesindeki en önemli faktörler arasında olduğunu açıkladı:

Google sıralama faktörleri

Son zamanlarda 1 milyon Google arama sonuçlarını analiz ettiğimizde, bir sayfaya bağlanan sitelerin sayısının önemli olduğunu ve sıralamayla pek çok faktörden daha fazla etkili olduğunu tespit ettik.

Kısacası, İçerik ve linkler hala 2018’de SEO’nun temelini oluşturacaktır.

SEO ile ilgileniyorsanız, sitenizi 2018 SEO Kılavuzu yönergelerine göre yeni SEO eğilimleri için optimize etme zamanınız geldi.

#1 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

#2 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

#3 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 3: Detaylı Anlatıma Sahip İçerikler Kazanacak

#4 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 4: Mobil Öncelikli İndekslemeye Adapte Olun

#5 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

#6 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 6: Sesli Aramayı Önemseyin

KAYNAK: https://backlinko.com/seo-this-year

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?