Ana SayfaSEO2018 SEO Kılavuzu Bölüm 8: Pratik SEO İpuçları

2018 SEO Kılavuzu Bölüm 8: Pratik SEO İpuçları

-

2018 SEO Kılavuzu serisinin son yazısıyla karşınızdayız. Özellikle 2018’de olumlu bir şekilde etki etmesi beklenilen birkaç hızlı hareket etme imkanı veren Pratik SEO İpuçları paylaşacağız.

Görsel İçerik Oluşturma (Özellikle “Gömülebilir (Embeddable) Resimler”)

Tıpkı video gibi, görsel içerik kullanımı da hızla artıyor. Aslında, yakın tarihli bir araştırmada pazarlamacılardan % 37’sinin, görsel pazarlamanın işletmeler için en önemli içerik biçimi olduğunu belirttikleri ortaya çıktı.

Pinterest ve Instagram gibi siteler sayesinde görsel içerik 2018 yılında da büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Peki bu trendden nasıl yararlanabilirsiniz?

Daha görsel odaklı içerik oluşturun, özellikle “Gömülebilir Resimler” üzerine odaklanın. “Gömülebilir Resimler” hem gösterişli bir infografik kadar pozitif bir etki sağlayabilirsiniz. (Yerleştirilebilen Resimler, diğer sitelerin içeriğine dahil etmesi kolay olan resimlerdir ve bu sitelerden genellikle size geri dönüşler olacaktır).

yerleştirilebilir resimler

Gördüğünüz görsel oldukça basit ve güzel bir örnek bulunuyor.

Bu güzel örneğe rağmen insanlar içerikte yer alan bir görseli daha çok sever. Bu sebeple sadece bir “Gömülebilir Resim” siteme bir yüksek kaliteli backlinkler kazandırdı.

Özgün Veriler Yayınlayın

Bloggerlar ve gazeteciler özgün verileri sever. Elinizdeki özgün verileri onları istatistik, anket veya sektör araştırması ile birlikte anlamlı hale getirmeyi başarabiliyorsanız, büyük bir bağlantıları potansiyeli ve backlink alma ihtimaliniz söz konusudur. Örneğin, yakın zamanda Backlinko‘dan Brian Dean YouTube sıralama faktörlerini içeren bir yazı yayınladı:

youtube sıralama faktörleri

Bu içerikte yer alan veriler kullanıcıların hızlı ulaşabileceğinden çok daha fazla veriye sahiptir (örneğin, YouTube’un ilk sayfasındaki ortalama videonun yaklaşık süresi 15 dakikadır).

Bu sayfa bir yılda 180’den fazla farklı alan adından backlink kazandırdı:

youtube sıralama faktörleri sonuçları

Yazılarınızda Yorumlara Teşvik Edin

Blog yorumları, arama sonucu sıralamalarında üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur mu?

Cevap: “EVET!”. Geçen yıl Google, topluluğun (blog yorumları) sıralamayla “çok” yardımcı olabileceğini söyledi.

kullanıcı yorumları

Yine bu yıl içerisinde Google, “Yorumların, SEO‘ya yönelik etkileşim sinyalleri için sosyal paylaşımlardan daha iyidir” açıklamasını yaptı.

Başka bir deyişle, Google, sitenizde aktif bir topluluğa sahip olduğunuzu görmek istiyor. 2018’de bu sıralama sinyaline daha fazla dikkat edecekler.

Podcast’lerde Devam Et

Podcast’ler, backlink ağı oluşturmak için her zaman en geçerli yollardan biridir.

Misafir göndermek gibi…  Sadece gelin, değer verin, tatlı backlinkler elde edersiniz.

Podcasting’in popülaritesi fasulye tohumu yayılır. Aslında, 67 milyon Amerikalı ayda en az bir podcast dinlemektedir (geçen yıla göre% 14 artmıştır). Bu, 2018’de podcast’lerden bağlantılar elde etmek için daha fazla fırsatınız olacağı anlamına geliyor.

#1 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

#2 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

#3 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 3: Detaylı Anlatıma Sahip İçerikler Kazanacak

#4 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 4: Mobil Öncelikli İndekslemeye Adapte Olun

#5 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

#6 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 6: Sesli Aramayı Önemseyin

#7 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 7: İçerik ve Linkler Anahtar Role Sahip

KAYNAK: https://backlinko.com/seo-this-year

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Dünyada Markalaşma İçin Gerekli Olan Unsurlar

Dijital Dünyada Markalaşma için Gerekli Olan Unsurlar

0
Markalar, uç noktalar ulaşabilen, teknolojik yapılar ile müşterileri iyi analiz eden, hızlı ulaşım imkanları sunan ve engelleri kontrol edebilen imkanlarla ilerlemektedir. Marka için ulaşılabilir...