Ana SayfaSEO2018 SEO Kılavuzu

2018 SEO Kılavuzu

-

Yeni bir yıla girmeye adım adım ilerlerken pek çok farklı sektörde karşılaşıldığı gibi yeni yılda bizleri nelerin beklediğini kaygısı var ve hepimiz merak ediyoruz. Biz de 2018 SEO Kılavuzu ile bu noktada aklınızdaki soru işaretlerinizi ve kaygılarınızı gidermeye çalıştık. Seri olarak paylaştığımız 8 yazıyı özet olarak derledik ve aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

2018 SEO Kılavuzu Maddeleri

  1. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

    Geçtiğimiz yıl Google RankBrain’in üçüncü en önemli sıralama faktörü olduğunu açıklandı: “Uygulanmasıyla birlikte birkaç ay içerisinde RankBrain, bir arama sorgusunun sonucuna katkıda bulunan üçüncü en önemli sinyali haline geldi.” Google algoritmasını geliştirirken, RankBrain 2018’de daha da önemli hale geleceği tahmin ediliyor.

  2. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

    Aslında, bir sektör araştırmasında organik Tıklama Oranı’nın 2015’ten bu yana % 37 düştüğü tespit edildi. Tabi 2015’ten bu yana Google’ın yaptığı arama sonuç sayfasındaki değişikliklerin de bunda etkisi büyük.

    Bu bir sır değil: Google, cevap kutuları, reklamlar, karuseller, “İnsanlar ayrıca bölümlere sormak” ve daha fazlasıyla organik arama sonuçlarını görünürlüğünü azaltıyor. Organik arama sonuçları öncesinde yer alan bu alanlarda yer alan verilerle asıl arama sonuçlarının biraz daha geri planda kaldığı bir gerçek.

  3. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 3: Detaylı Anlatıma Sahip İçerikler Kazanacak

    Eskiden Google, belirli bir anahtar kelimeyi kaç kez kullandığınızı görmek için sayfanızı analiz ederdi. Şimdilerde ise belirli kelimelere odaklanmaktan ziyade sayfanın geneline odaklandılar. Diğer bir deyişle, sayfanızın içeriğine % 100 odaklandılar. Arama sonucu sayfasında doğru sıralama verebilmek ve web sayfalarına karşı adil olabilmek için hala bu kriterleri kontrol etmeye devam ediyor. Ancak bugünkü Google, eskiye oranla çok daha akıllı. Dolayısıyla, yalnızca içerik ölçmek yerine, genel bağlam üzerinde duruyorlar.

  4. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 4: Mobil Öncelikli İndekslemeye Adapte Olun

    Geçen yıl Google, bir “mobil öncelikli dizine” geçtiğini açıkladı. Google, Mobil Öncelikli İndekslemeye Başlıyor başlıklı yazımızda bundan bahsetmiştik. Başka bir deyişle Google, sitenizin mobil sürümünü “gerçek” sürüm olarak değerlendirir. Herhangi bir arama yapıldığında arama masaüstü bilgisayarından arama yapsa bile durum böyle olacaktır. Mobil Öncelikli İndekslemeye adapte olun dememizin sebebi de bu sebeple. Bu hareket çok mantıklı. Çünkü bugün, Google aramalarının % 60’ı bir mobil cihazlardan yapılıyor ve bu oran şimdilik çünkü gelecekte daha da büyüyecek.

  5. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

    Online video şu anda KAZANDIRIYOR. Aslında, Cisco’ya göre online video, 2021 yılına kadar tüm online trafiğin % 80’ini oluşturacak. Düşünebiliyor musunuz? % 80! Video İçerik Oluşturun başlığı şimdi daha vurgulayıcı oldu mu?

    Şu an dünyadaki video izleme talebi pek çok kişi için tatmin edici olmayabilir. Her geçen gün video içeriğinde artış olmasına rağmen yani her zamankinden daha fazla video içerik olması gerçeğine rağmen, HubSpot, insanların % 43’ünün daha fazla video içeriği görmek istediğini belirlemiş.

  6. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 6: Sesli Aramayı Önemseyin

    Sesli arama, SEO çalışmaları açısından “bir sonraki büyük adım (the next big thing)” mı? Bunu söylemek için erken. Bilinen bir gerçek var ki sesli arama popülerliği son derece hızlı bir şekilde büyüyor. Bu yüzden Sesli Aramayı Önemseyin. Gündemi yakından takip eden akıllı SEO uzmanlarının, sesli arama içeriklerinden bazılarını arama motoru optimizasyonu ile entegre etmeye başladıklarını söylemek yeni bir bilgi olmayacaktır.

  7. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 7: İçerik ve Linkler Anahtar Role Sahip

    2018 SEO Kılavuzu serisiyle sizlerle birlikte olmaya devam ediyoruz. Rankbrain’den ve kullanıcı hareketlerinin izlenmesinden başlayarak sırasıyla tıklama oranı, detaylı içeriğin önemi, mobil öncelikli arama motoru algoritmasına uyumluluk, video içeriğin önemi ve sesli aramanın 2018 yılı SEO gelişmeleri olarak hayatımızda yer almasını beklediğimizi paylaştık. Tüm bu anlattıklarımızdan sonra SEO çalışmalarının tamamlayıcı unsuru olarak hala içeriğin kalitesi ve içerik sayfasına gelen bağlantıları ile ilgili yani İçerik ve Linkler Anahtar Role Sahip.

  8. 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 8: Pratik SEO İpuçları

    2018 SEO Kılavuzu serisinin son yazısıyla karşınızdayız. Özellikle 2018’de olumlu bir şekilde etki etmesi beklenilen birkaç hızlı hareket etme imkanı veren Pratik SEO İpuçları paylaşacağız.

KAYNAK: https://backlinko.com/seo-this-year

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Reklam Modelleri Nedir?

Dijital Reklam Modelleri Nedir?

0
Günümüz Dijital Dünyasında, reklam ve pazarlama stratejileri hızla değişmektedir. Bu değişimde en önemli rol oynayan şeylerden biri de farklı dijital reklam modellerinin olmasıdır.  Interstitial Reklamlar Interstitial...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?